Van Galen bondscoach waterpolomannen

7 mei 2013 om 13:05 door © 2013 ANP
Van Galen bondscoach waterpolomannen

ZEIST (ANP) - Robin van Galen keert terug als bondscoach van de waterpolomannen. De 41-jarige trainer tekende dinsdag in Zeist een contract tot en met 2016.

Bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking leidde hij de waterpolovrouwen verrassend naar de titel. Na dit succes vertrok hij als bondscoach en werd trainer-coach van de mannen van het Goudse DONK. Daarna ging hij aan de slag als technisch directeur van het Utrechtse UZSC. Hij blijft deze functie combineren met het bondscoachschap.

Van Galen was van 2004 tot 2006 ook al bondscoach van de mannen. Hij maakte daarna de overstap naar de vrouwen. Hij volgt Johan Aantjes op, die de waterpoloërs een groot aantal jaren onder zijn hoede had.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d