Spilak wint wielerlassieker Frankfurt

1 mei 2013 om 17:50 door © 2013 ANP
Spilak wint wielerlassieker Frankfurt

FRANKFURT AM MAIN (ANP) - Simon Spilak heeft woensdag de wielerklassieker van Frankfurt op zijn erelijst bijgeschreven. De 26-jarige Sloveen bleef na 200,9 kilometer koers de Italiaan Moreno Moser, de winnaar van vorig jaar, voor.

De Duitser Andre Greipel finishte als derde vóór zijn landgenoten John Degenkolb en Gerald Ciolek. Deze favorieten timeden slecht in de spannende finale. Spilak profiteerde daarvan en kon net uit hun greep blijven. Vooral Greipel had de smoor in. Maurits Lammertink was de beste Nederlander. De renner van Vacansoleil drukte zijn wiel als achtste over de streep.

De pure sprinters hadden enige reden te klagen. Hun ploeggenoten gokten in de afsluitende kilometers in Frankfurt verkeerd. In plaats van consequent tempo te maken om de koplopers Spilak, Moser en ook nog diens landgenoot Domenico Pozzovivo te achterhalen, lieten ze het sloffen in de jacht. In de slotfase kon het gaatje net niet meer worden gedicht.

Ingesloten

,,Ergerlijk'', zei Greipel. ,,Ik wilde eigenlijk al eerder aanzetten voor de sprint, maar zat ingesloten.'' Hij vond ook dat de renners van Argos in de slotfase wel wat meer werk hadden mogen doen voor Degenkolb.

De wedstrijd, toe aan de 52e editie, heet tegenwoordig officieel Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. In het verleden was de Henninger Turm het 'middelpunt'.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d