Rosberg wil poleposition nu wel benutten

12 mei 2013 om 03:35 door © 2013 ANP
Rosberg wil poleposition nu wel benutten

BARCELONA (ANP) - Met de Grand Prix van Spanje, zondag op het circuit van Barcelona, begint het formule 1-circus aan de Europese tournee. De Duitser Nico Rosberg start van poleposition in zijn Mercedes, met ploeggenoot Lewis Hamilton op de voorste startrij naast zich.

Rosberg mocht bij de vorige race in april in Bahrein ook al van de eerste startrij vertrekken. Hij eindigde toen teleurstellend als negende. Voor Mercedes is het de derde poleposition op rij.

Landgenoot Sebastian Vettel, de regerend wereldkampioen en klassementsleider, gaat in zijn Red Bull als derde van start. De Spaanse favoriet Fernando Alonso eindigde in de kwalificaties in zijn Ferrari als vijfde.

Giedo van der Garde zette met zijn Caterham de 19e tijd neer. De Nederlandse coureur was duidelijk sneller dan zijn Franse teamgenoot Charles Pic. Van der Garde schoof enkele uren na de kwalificatie nog een plaatsje op, naar de 18e startplek, vanwege een straf voor de Mexicaan Esteban Gutierrez (Sauber).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d