Oswald vijfde kandidaat opvolging Rogge

24 mei 2013 om 22:40 door © 2013 ANP
Oswald vijfde kandidaat opvolging Rogge

LONDEN (ANP) - De Zwitserse roeibaas Denis Oswald heeft zich als vijfde man kandidaat gesteld voor de opvolging van Jacques Rogge als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 66-jarige Zwitser is momenteel voorzitter van de mondiale roeifederatie FISA. Oswald zit sinds 1991 bij het IOC, waarvan 12 jaar als lid van het uitvoerend comité. De Zwitser veroverde in 1968 als roeier brons op de Olympische Spelen van Mexico-Stad.

Op 10 september kiezen de IOC-leden in Buenos Aires een opvolger van de Belg Rogge, wiens tweede en laatste ambtstermijn na 12 jaar voorzitterschap afloopt. Oswald is de vijfde kandidaat voor deze vacature. Eerder stelden de Duitser Thomas Bach, Ng Ser Miang uit Singapore, Richard Carrion uit Puerto Rico en de Taiwanese boksbaas Wu Ching-kuo zich kandidaat. Naar verwachting meldt ook de Oekraïner Sergei Boebka zich nog voor de deadline van 10 juni aan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d