Nibali heeft alleen Cancellara nog voor zich

27 mei 2013 om 19:30 door © 2013 ANP
Nibali heeft alleen Cancellara nog voor zich

AIGLE (ANP) - De zege in de Ronde van Italië heeft Vincenzo Nibali op de tweede plaasts gebracht van het UCI WorldTourklassement. De Italiaanse wielrenner moet op de ranglijst alleen de Zwitser Fabian Cancellara nog voor zich dulden.

Nibali maakte de sprong vanaf de 20e positie. De Slowaak Peter Sagan zakte naar de derde plaats. De Colombiaan Carlos Betancur, de beste jongere in de Giro, komt op nummer 4 de top 10 binnen. Beste Nederlander is Tom-Jelte Slagter, die zakte naar de 21e plaats.

Sky voert de ploegenranglijst aan, vóór Katoesja en Movistar. Blanco zakte na de tegenvallende Giro naar de 12e plaats. Vacansoleil-DCM (18e) en Argos-Shimano (19e) sluiten de ranking af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d