Nederlandse golfers klaar in Wentworth

24 mei 2013 om 22:25 door © 2013 ANP
Nederlandse golfers klaar in Wentworth

WENTWORTH (ANP) - Voor de Nederlandse golfers Joost Luiten, Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen zit het PGA Championship in het Engelse Wentworth er al na twee dagen op. Zij misten alle drie de cut in het door zware weersomstandigheden geplaagde toernooi.

Luiten verspeelde een plek bij de beste golfers met een ronde van 75 slagen (3 boven par), dat bleek één slag te veel. Derksen rondde de baan op Virginia Water voor de tweede dag op rij af in 74 slagen. Ook Lafeber leverde een teleurstellende scorekaart in (7 boven par).

De Nederlanders verkeren overigens in goed gezelschap. Ook topgolfers als Rory McIlroy en Luke Donald haalden de cut niet. De Italiaan Francesco Molinari leidt na de tweede dag dankzij een ronde van 68 met 6 onder par.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d