Nadal: meer dan alleen grand slams

24 mei 2013 om 22:45 door © 2013 ANP
Nadal: meer dan alleen grand slams

PARIJS (ANP) - Voor Rafael Nadal maakt het niet uit of hij op Roland Garros speelt of op een klein toernooi ergens in Zuid-Amerika. ,,Ik geniet van ieder toernooi, het gaat niet alleen maar om de grand slams'', zei de Spaanse tennisser vrijdag na de loting voor Roland Garros. De 26-jarige Nadal gaat op het gravel in Parijs voor zijn achtste 'Coupe des Mousquetaires'. Met zeven titels is hij al recordhouder op Roland Garros.

Sinds Nadal terug is na een lange periode van blessureleed, heeft hij een indrukwekkende serie resultaten neergezet. In alle acht toernooien die de Spanjaard speelde, bereikte hij de finale. Zes keer veroverde hij de titel, onder meer bij de masterstoernooien van Madrid en Rome. ,,Ik ben heel blij dat ik weer gezond ben en elke week weer op niveau kan tennissen. Als ik moet kiezen tussen het winnen van één grandslamtoernooi of zes andere toernooien, dan kies ik voor het laatste.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d