Monfils stoomt door naar finale in Nice

24 mei 2013 om 19:20 door © 2013 ANP
Monfils stoomt door naar finale in Nice

NICE (ANP) - De Franse tennisser Gaël Monfils heeft vrijdag de finale bereikt van het ATP-toernooi in Nice. De 26-jarige Monfils, die met een wildcard was toegelaten tot het gravelevenement in eigen land, rekende in de halve finale ook af met de Spanjaard Pablo Andujar: 7-5 6-4. De tennisser uit Parijs had in de kwartfinale Robin Haase uitgeschakeld.

Monfils staat zaterdag in de eindstrijd tegenover Albert Montañes. De 32-jarige Spanjaard was in drie sets te sterk voor de Fransman Edouard Roger-Vasselin: 6-4 4-6 6-0. Zowel de Catalaan als Monfils hoopt in Nice voor de vijfde keer een ATP-titel te veroveren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d