Lotus laakt bandenbeleid Formule 1

17 mei 2013 om 11:40 door © 2013 ANP
Lotus laakt bandenbeleid Formule 1

ENSTONE (ANP) - De formule 1-renstal van Lotus heeft stevige kritiek op het bandenbeleid van Pirelli. ,,Er zijn niet veel sporten waarin een essentieel onderdeel halverwege het seizoen fundamenteel wordt veranderd'', laakte teambaas Eric Boullier het besluit van de Italiaanse bandenleverancier om vanaf de Grand Prix van Canada op 9 juni slijtvaster rubber te gebruiken.

,,Voor ons is het frustrerend en ik kan alleen maar hopen dat de veranderingen niet te drastisch zijn.''

Pirelli zwichtte eerder deze week voor de druk van veel andere teams in de Formule 1 om het rubber aan te passen. Teams als Red Bull, McLaren en Mercedes klaagden steen en been over het slijten van de banden, dat hun bolides beperkt in snelheid. Lotus daarentegen kan als een van de weinige teams juist goed overweg met het sleetse rubber, getuige de tweede positie van Kimi Räikkönen in de WK-stand.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d