'Koning krijgt Nederlandse opvolger in IOC'

15 mei 2013 om 02:05 door © 2013 ANP
'Koning krijgt Nederlandse opvolger in IOC'

ARNHEM (ANP) - Als koning Willem-Alexander eind dit jaar zoals aangekondigd uit het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stapt, volgt een andere Nederlander hem op. Dat is de stellige overtuiging van André Bolhuis, voorzitter van sportkoepel NOC*NSF.

,,Onze koning zit tot 31 december in het IOC. Als hij eruit gaat, zal er een nieuwe Nederlander tot het IOC toetreden. Dat zal dus volgend jaar zijn'', zei Bolhuis dinsdag na afloop van de algemene vergadering van sportkoepel NOC*NSF tegen de NOS. De garantie is er niet, erkende hij. ,,Het is een beslissing van het IOC. Het is niet zo dat wij iemand voordragen. We hebben ook geen recht. Maar er is heel veel contact met de president van het IOC en met de koning. Ik heb er buitengewoon veel vertrouwen in.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d