Iwema 19e in kwalificaties

4 mei 2013 om 14:15 door © 2013 ANP
Iwema 19e in kwalificaties

JEREZ (ANP) - Jasper Iwema heeft zaterdag in de Moto3 klasse de 19e tijd neergezet in de kwalificaties voor de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Jerez. De Nederlandse motorcoureur van RW Racing kwam twee weken geleden zwaar ten val bij de race in Amerikaanse Austin en liep daarbij een zware hersenschudding op.

Het was twijfelachtig of Iwema wel zou starten in Jerez omdat hij zich nog snel duizelig voelde. Hij besloot toch op de motor te stappen. ,,Alleen na de inspanning komen de hoofdpijn en de duizeligheid terug. Ik moet extra rust pakken en even gaan liggen na de trainingen. Tijdens het rijden merk ik er weinig van'', aldus Iwema na de vrije trainingen van vrijdag.

De Spanjaard Alex Rins start zondag van poleposition in de klasse van Iwema.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d