Hull City promoveert naar Premier League

4 mei 2013 om 16:20 door © 2013 ANP
Hull City promoveert naar Premier League

HULL - De Engelse voetbalclub Hull City is zaterdag gepromoveerd naar de Premier League. De club uit de Championship, het tweede niveau in Engeland, speelde thuis gelijk tegen Cardiff (2-2) en zag concurrent Watford in eigen huis verliezen van Leeds United (1-2).

Hull moest winnen om promotie in eigen hand te houden. In een miraculeuze wedstrijd miste Hull diep in blessuretijd de kans op 3-1 via een penalty, waarna Cardiff in de 95e minuut wel scoorde vanaf de strafschopstip.

Concurrent Watford kon door die remise nog rechtstreeks promoveren door te winnen van Leeds. Dat lukte niet, waardoor Watford nu via play-offs hoopt te promoveren. Cardiff was door het al eerder veilig gestelde kampioenschap al zeker van een seizoen in de Premier League.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d