Hesjedal en Wiggins uit de Giro

17 mei 2013 om 09:30 door © 2013 ANP
Hesjedal en Wiggins uit de Giro

TREVISO (ANP) - Titelverdediger Ryder Hesjedal en tourwinnaar Bradley Wiggins gaan vrijdag niet meer van start in de Ronde van Italië. De ploegen van beide renners hebben dit laten weten. Ze zijn allebei niet fit genoeg om door te gaan.

,,Dit valt mij heel zwaar'', aldus de Canadees Hesjedal. ,,Mijn hele seizoen had ik afgestemd op de Giro. Ik voelde me goed toen ik hier kwam. Maar sinds de tijdrit heb ik het zwaar. Ik weet niet zeker waardoor het komt. Er is een virus in het peloton of misschien heb ik last van allergieën.''

Wiggins kampt al een paar dagen met een zware verkoudheid. ,,De dokter heeft hem vanochtend onderzocht en zijn situatie wordt steeds slechter. De gezondheid van onze renners staat altijd voorop'', aldus teambaas Dave Brailsford op de website van Sky.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d