Goede start WK-kwalificatie van volleyballers

24 mei 2013 om 23:05 door © 2013 ANP
Goede start WK-kwalificatie van volleyballers

ZAGREB (ANP) - De Nederlandse volleyballers zijn de WK-kwalificatie begonnen met een overtuigende zege op Bosnië en Herzegovina. De ploeg van bondscoach Edwin Benne zegevierde vrijdag in Zagreb met 3-0: 25-14 25-23 25-14. ,,Een prettig begin van het toernooi'', zei Benne. ,,Het is een team waar we van moesten winnen en dat hebben we dan ook gedaan.''

Oranje neemt het zaterdag op tegen Azerbeidzjan, zondag wacht de confrontatie met gastland Kroatië. De nummer 1 van de groep plaatst zich rechtstreeks voor de laatste kwalificatieronde richting het WK, de nummer 2 krijgt daar in oktober nog een kans voor. Volgende week begint voor de volleyballers in Canada de World League.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d