Demare verslaat Sinkeldam en Van Hummel

1 mei 2013 om 17:55 door © 2013 ANP
Demare verslaat Sinkeldam en Van Hummel

COURRIÈRES (ANP) - Arnaud Démare heeft de eerste etappe van de 59e Vierdaagse van Duinkerke in het noorden van Frankrijk gewonnen. De 21-jarige Franse wielrenner van FDJ was in de massasprint iets rapper dan de Nederlanders Ramon Sinkeldam (Argos) en Kenny van Hummel (Vacansoleil). De rit van woensdag ging over 155,1 kilometer van Duinkerke naar Courrières.

Van Hummel zette op 200 meter van de streep als eerste aan. Hij zag die aanvalslust niet beloond. Démare liet zich niet verrassen, al kwam Sinkeldam heel dichtbij. De winnaar bedankte omstandig zijn ploeggenoten, die hem uitstekend lanceerden en de zinderende finale überhaupt mogelijk maakten.

Eerder hielpen ze het tempo van het peloton op te voeren, nodig om de vroege vluchters Tim Mertens (Bel), Julien Duval (Fra) en Robert Bush (VSt) te achterhalen. Het trio, dat al na 1 kilometer ontsnapte, had een maximale voorsprong van bijna 6 minuten. Tijdens de twee plaatselijke omlopen van 12,7 km waren demarrages gedoemd te mislukken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d