De Nooijer wint EHL met Bloemendaal

19 mei 2013 om 17:05 door © 2013 ANP
De Nooijer wint EHL met Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De afzwaaiende clubicoon Teun de Nooijer heeft zondag met Bloemendaal de Euro Hockey League (EHL) gewonnen. In zijn laatste topwedstrijd, waarin hij voor deze speciale gelegenheid nog eens als aanvoerder fungeerde, leidde de 37-jarige recordinternational zijn club in de finale langs het Belgische KHC Dragons: 2-0. Beide doelpunten voor eigen publiek kwamen op naam van international Rogier Hofman, waarvan de tweede op aangeven van De Nooijer.

De Nooijer won eerder met Bloemendaal in 2009 de EHL. In 2001 veroverde hij met zijn vertrouwde club de toenmalige Europa Cup voor landskampioenen.

De Nooijer, die in zijn 20-jarige loopbaan alle hoofdprijzen won en drie keer tot beste speler van de wereld werd uitgeroepen, krijgt op 23 juni in Rotterdam van de hockeybond nog een speciale afscheidswedstrijd tegen een wereldelftal aangeboden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d