Boze wielrensters verlaten Franse etappekoers

17 mei 2013 om 16:02 door Romanca van Vuure/ANP
Boze wielrensters verlaten Franse etappekoers

De Nederlandse internationale vrouwenploegen Rabobank en Boels-Dolmans hebben vrijdag uit protest besloten niet van start te gaan in de Franse etappekoers Languedoc-Roussillon. 

Deze zesdaagse wedstrijd zou vrijdag van start gaan, maar toen de teams donderdag arriveerden bleek de eerste etappe geschrapt te zijn. De politiebegeleiding was ook onzeker voor de andere wedstrijddagen. 

"Dit is een dieptepunt voor het internationale vrouwenfietsen", meent Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten van Rabobank. "Het is echt bizar om ons te laten opdraven terwijl je weet dat je de zaken niet voor elkaar hebt."

Ploegleider Danny Stam van Boels-Dolmans kwam onafhankelijk van Rabobank tot hetzelfde besluit. "We proberen het vrouwenwielrennen met z'n allen naar een hoger plan te tillen, maar worden hier niet serieus genomen door deze organisator. Dit kunnen we niet over onze kant laten gaan. We willen hiermee een signaal afgeven dat deze sport serieus genomen moet worden."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d