Boonen heeft geen zin in Tour

21 mei 2013 om 21:55 door © 2013 ANP
Boonen heeft geen zin in Tour

BRUSSEL (ANP) - Tom Boonen neemt komende zomer niet deel aan de Ronde van Frankrijk. Zijn teambaas Patrick Lefevere van Omega Pharma - QuickStep had de populairste renner van Vlaanderen graag meegenomen, maar de Belgische kampioen heeft geen zin.

,,Hij stond al een tijdje niet meer te springen om naar de Tour te gaan. Het is niet anders. Ik wil hem niet dwingen. Een renner die opziet tegen het 3 weken durende evenement, moet je niet forceren", verklaarde Lefevere. Boonen liet weten vorig jaar al te hebben besloten de Tour links te laten liggen. ,,Dat ik de perfecte gangmaker zou zijn voor Mark Cavendish vond ik geen argument om hierop terug te komen. De kans dat ik ooit nog zal starten in de Tour is heel klein.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d