Beslissing over nieuwe schaatshal uitgesteld

25 mei 2013 om 20:05 door © 2013 ANP
Beslissing over nieuwe schaatshal uitgesteld

UTRECHT (ANP) - De definitieve keuze voor de nieuwe schaatshal in Nederland is uitgesteld naar 8 augustus. Dat hebben de schaatsbond KNSB en sportkoepel NOC*NSF zaterdag gemeld. Aanvankelijk zou komende maandag officieel gemeld worden welke hal de nieuwe nationale trainings- en wedstrijdaccommodatie wordt.

Deze week lekte uit dat de keuze op Icedôme in Almere zou zijn gevallen. Die hal kreeg de voorkeur boven een nieuw Thialf in Heerenveen en het TranSportium in Zoetermeer. Vervolgens kwam er van alle kanten steun voor Thialf. Onder anderen schaatser Sven Kramer en turner Epke Zonderland lieten blijken dat in hun ogen Heerenveen met een nieuw Thialf het Nederlandse 'schaatsmekka' moet blijven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d