Alonso hoopt op 'thuiszege'

10 mei 2013 om 08:55 door © 2013 ANP
Alonso hoopt op 'thuiszege'

BARCELONA (ANP) - Fernando Alonso hoopt zondag bij de Grote Prijs van Spanje te kunnen schitteren voor eigen publiek. De Spaanse autocoureur wacht al 7 jaar op een 'thuiszege'. Tot nu toe won hij alleen in 2006 de race in eigen land.

,,We rijden zondag voor het eerst met een competitieve auto'', keek Alonso vooruit naar de wedstrijd op het circuit van Barcelona. ,,Natuurlijk geeft dat geen garanties, maar het zou geweldig zijn om hier de zege te pakken. Deze race is altijd iets bijzonders. Het enthousiasme van de fans geeft mij enorm veel motivatie.''

Alonso kende in de eerste vier races van dit seizoen veel tegenslag. Zijn achterstand op de Duitse klassementsleider en titelverdediger Sebastian Vettel bedraagt al 30 punten. Alonso maakt zich er echter niet druk om. ,,Dit puntenaantal is zeker nog te achterhalen'', aldus de Spanjaard.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d