Ajax-fans vieren feest bij Arena

5 mei 2013 om 23:15 door Metro redactie

De feestelijkheden rond de huldiging van Ajax zijn zondag in Amsterdam veilig en ordentlijk verlopen. Bij de Amsterdam Arena waren naar schatting ongeveer 50.000 supporters. Dat meldde de politie. 

Rond de wedstrijd en huldiging hield de politie enkele tientallen voetbalsupporters aan. Hoofdzakelijk voor verstoring van de openbare orde, zoals het afsteken van vuurwerk, openlijke geweldpleging, vechtpartijen en belediging. 

Leidseplein

Op het Leidseplein waren enkele honderden supporters samengekomen die de huldiging niet bij het stadion wilden vieren. "Het leek op het plein even onrustig te worden door gevechten tussen supporters onderling", aldus een woordvoerder. 

De ME zorgde ervoor dat het niet uit de hand liep. "Enkele kleine vechtpartijen konden in de kiem worden gesmoord, mede door inzet van eigen ordedienst van de supportersaanhang." Twee agenten raakten gewond door rondvliegend glas- en vuurwerk. Een van hen werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d