Wild eerste leidster Energiewacht Tour

3 april 2013 om 20:10 door © 2013 ANP
Wild eerste leidster Energiewacht Tour

WINSCHOTEN (ANP) - Wielrenster Kirsten Wild heeft woensdag de eerste etappe van de Energiewacht Tour gewonnen. Wild versloeg na ruim 100 kilometer haar drie medevluchtsters in de sprint. Ellen van Dijk eindigde als tweede, Iris Slappendel werd derde. Wild mag zich door haar ritzege tevens de eerste leidster van het algemeen klassement noemen.

De organisatie van de vijfdaagse rittenkoers moest de etappe van Oldambt naar Winschoten diverse keren stilleggen, onder meer omdat het peloton een keer de verkeerde weg had genomen en omdat er een brug openstond. ,,Dit was de vreemdste rit die ik ooit heb meegemaakt'', zei Wild. ,,Op 10 kilometer van de streep moesten we opnieuw stoppen en daarna regende het demarrages. Gelukkig zat ik in de goede groep.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d