Wammes slechts achtste in vloerfinale

20 april 2013 om 12:15 door © 2013 ANP
Wammes slechts achtste in vloerfinale

MOSKOU (ANP) - Turner Jeffrey Wammes is er zaterdag bij de Europese kampioenschappen in Moskou niet in geslaagd een medaille te veroveren op het onderdeel vloer. De Amsterdammer was goed op weg maar viel na zijn op één na laatste sprongserie voorover. Dat kostte veel aftrek in de jurywaardering. Bovendien kreeg hij 0,3 punt straf omdat hij buiten de mat belandde. Wammes kwam uit op een score van 13,666 en werd slechts achtste.

Het goud werd gedeeld door de Brit Max Whitlock en de Israëliër Alexander Sjatilov, beiden scoorden 15,333. Het brons was verrassend voor de Italiaan Andrea Cingolani: 14,900.

Wammes had zich voor het eerst sinds 2005 geplaatst voor de vloerfinale op een groot evenement. In 2007, een jaar nadat hij bij een oefening beide enkels had gebroken, behaalde hij zijn tot dusverre enige EK-medaille: brons op sprong in Amsterdam. Op dat onderdeel komt hij zondag in Moskou nog uit.

Later op de middag komen ook nog Yuri van Gelder (ringen), Noël van Klaveren en Chantysha Netteb (beiden sprong) in actie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d