Van Houwelingen weer in ploegleiderswagen

30 april 2013 om 10:01 door © 2013 ANP
Van Houwelingen weer in ploegleiderswagen

RIJSWIJK (ANP) - Adri van Houwelingen keert woensdag voor het eerst sinds zijn vertrek bij de Raboploeg terug in het wielerpeloton. De oud-renner is gevraagd bij te springen als ploegleider bij het continentale team Metec. Van Houwelingen debuteert in de 1 Meiprijs Hoboken, zo maakte het team bekend.

Van Houwelingens contract bij wielerploeg Rabobank werd afgelopen najaar na een dienstverband van 17 jaar niet verlengd. Niet veel later stapte de sponsor, uit onvrede over de vele dopingafffaires in de wielersport, zelf op en ging de ploeg verder als Team Blanco. Afgelopen winter kwamen tal van bekentenissen naar buiten over doping bij de Raboploeg. Van Houwelingen reageerde nergens op en wacht de bevindingen van de onderzoekscommissie van de KNWU af.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d