Steun uit Witte Huis voor Collins

30 april 2013 om 09:50 door © 2013 ANP
Steun uit Witte Huis voor Collins

NEW YORK (ANP) - President Barack Obama heeft telefonisch zijn steun betuigd aan de Amerikaanse basketballer Jason Collins, die maandag als eerste actieve sporter in een van de grote competities in zijn land uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Een woordvoerder van het Witte Huis bevestigde het telefoontje maandag (lokale tijd).

,,Ik kan zeggen dat we dit in het Witte Huis zien als een voorbeeld van de vooruitgang die is gemaakt en de evolutie die plaatsvindt in dit land. We loven hem om zijn moed en steunen hem, zoals we hopen dat de fans dat ook doen'', aldus een medewerker van het Witte Huis.

Collins (34) deed zijn ontboezeming in een interview met Sports Illustrated. Het liet ook Michelle Obama niet onberoerd. ,,Zo trots op je, Jason Collins. Dit is een enorme stap vooruit voor ons land. We steunen je'', liet de First Lady via twitter weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d