Spilak en Froome heersen in Romandië

27 april 2013 om 17:45 door © 2013 ANP
Spilak en Froome heersen in Romandië

LES DIABLERETS (ANP) - Simon Spilak en Chris Froome hebben zich zaterdag onderscheiden in de vierde etappe van de Ronde van Romandië. De Sloveen won de zwaarste etappe van de Zwitserse rittenkoers die vanwege het slechte weer werd aangepast. Allleen de Brit Froome kon Spilak volgen en nam daarmee een voorschot op de eindzege.

Spilak pakte de ritzege in Les Diablerets, waar gefinisht werd bergop op 1156 meter hoogte. In eerste instantie zou de Col de la Croix (1752 meter) worden beklommen met daarna een afdaling naar dezelfde plaats. Spilak en Froome hadden een voorsprong van ruim een minuut op een eerste groep waarvan de Portugees Rui Costa de sprint om de derde plaats won. Wilco Kelderman werd vijfde. Zondag is een afsluitende tijdrit.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d