Sparta verliest koppositie op 125e verjaardag

1 april 2013 om 16:40 door © 2013 ANP
Sparta verliest koppositie op 125e verjaardag

ROTTERDAM (ANP) - Sparta heeft maandag op het eigen 125e verjaardagsfeestje de koppositie van de Jupiler League verspeeld. De oudste profclub van Nederland verloor voor eigen publiek van FC Emmen (0-1).

Zowel FC Volendam als MVV en Helmond Sport profiteerden van de uitglijder van Sparta. Beide clubs voeren nu de ranglijst aan, met 2 punten voorsprong op de jarige club uit Rotterdam.

FC Volendam, dat won bij FC Eindhoven (0-2), mag zich op basis van het beste doelsaldo lijstaanvoerder noemen. MVV greep de winst bij Telstar (1-2). Helmond Sport won met dezelfde cijfers van FC Den Bosch (1-2).

Kasteel

Elson do Rosario verpestte het feestje van Sparta op het uitverkochte Kasteel, waar veel prominenten uit de rijke geschiedenis van de Rotterdamse club zich hadden verzameld. De speler van FC Emmen trof doel na 25 minuten. Sparta gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam ondanks een handvol riante mogelijkheden niet tot scoren.

FC Volendam dankte de zege op Eindhoven (0-2) aan treffers van Jack Tuyp en Michiel Kramer. MVV won de uitwedstrijd bij Telstar (2-1) dankzij treffers van MarkVeldmateen Tom Van Hyfte. Emrullah Güvenc en Davy Brouwers scoorden voor Helmond Sport bij FC Den Bosch (2-1).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d