PSG komt goed weg

28 april 2013 om 23:30 door © 2013 ANP
PSG komt goed weg

ANNECY (ANP) - Paris Saint-Germain is zondagavond goed weg weggekomen uit Annecy. De koploper van Ligue 1 won er met 1-0 van Evian Thonon Gaillard. De Argentijn Javier Pastore maakte het kostbare doelpunt vlak na rust. Rechtsback Christophe Jallet, die Gregory van der Wiel weer naar de reservebank had verbannen, gaf de voorzet.

De oud-Ajacied mocht nog even meedoen in plaats van Pastore. Ook David Beckham viel in de slotfase in, maar de Brit haalde het einde niet. Hij kreeg ver in blessuretijd rood. Eerder was ook de Parijse Italiaan Marco Verratti al uit het veld gestuurd, met een tweede gele kaart. PSG heeft 9 punten voorsprong op Olympique Marseille. Er staan nog vier duels op het programma.

OM won bij Lorient ook heel zuinigjes met 1-0. Mathieu Valbuena scoorde. De wedstrijd eindigde met een massale vechtpartij. Meteen na het laatste fluitsignaal sloeg Lorient-doelman Fabien Audard Valbuena in het gezicht. Dat leidde tot een opstootje waarbij zowel Audard als Marseille-speler André Ayew de rode kaart kreeg. De treffer van Valbuena betekende de 12e 1-0-zege van het seizoen.

Trefzeker

Luigi Bruins hield Nice met een doelpunt tegen Troyes in de race voor Europees voetbal. De 26-jarige Rotterdammer zorgde als invaller voor de eindstand van 3-1. Oud-Ajacied Dario Cvitanich was ook weer trefzeker, de Argentijnse spits maakte zijn 15e van het seizoen.

Nice staat met 57 punten, evenveel als Lille, op de zesde plaats. Lille verspeelde vrijdag tegen Sochaux een 3-0-voorsprong (3-3), maar houdt Nice op doelsaldo nog onder zich. De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Saint-Etienne, de nummers 3 en 4 van de ranglijst die strijden om een ticket voor de Champions League, eindigde zondag onbeslist: 1-1.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d