'Pont Gibus' zal pijn doen

5 april 2013 om 08:45 door © 2013 ANP
'Pont Gibus' zal pijn doen

ROUBAIX (ANP) - De voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix heet niet zonder reden de 'Hel van het Noorden'. De renners krijgen zondag 52,6 kilometer kasseien voor de kiezen, in totaal 27 stroken. De langste stukken zijn 3,7 kilometer.

Terug van weggeweest is de kasseistrook tussen Wallers en Hélesmes, een 'gerenoveerd' stukje klassiek hobbelig wegdek van 1,6 kilometer. 'Sector 17' in de koers heeft als eretitel Pont Gibus gekregen, vernoemd naar de Franse wielerheld Gilbert Duclos-Lasalle, die Parijs-Roubaix twee keer wist te winnen (1992 en 1993). Even voor die strook moeten de renners door het beroemde Bos van Wallers, dus Pont Gibus zal pijn doen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d