Paris Saint-Germain te sterk voor Nice

21 april 2013 om 23:20 door © 2013 ANP
Paris Saint-Germain te sterk voor Nice

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de ruime voorsprong op de naaste concurrenten in het Frans voetbalkampioenschap met succes verdedigd. De koploper won thuis met 3-0 van Nice, waardoor de marge met OIympique Marseille en Olympique Lyon weer 9 respectievelijk 11 punten is. Er staan nog vijf wedstrijden op het programma.

Voormalig Ajacied Gregoy van der Wiel had weer een basisplaats bij PSG, Luigi Bruins stond namens Nice aan de aftrap. De oud-Feyenoorder werd een kwartier voor tijd gewisseld. Zlatan Ibrahimovic had het duel toen net beslist met zijn 27e van het seizoen. De Zweed scoorde vanaf de strafschopstip. Jérémy Ménez had PSG al vroeg op voorsprong gebracht. In de slotfase had ook invaller Clement Chantôme nog succes.

Marseille won zaterdag door een goal van Benoît Cheyrou met 1-0 van Stade Brest. Lyon kwam vrijdagavond al in actie en bracht de lastige uitwedstrijd tegen Monpellier tot een goed einde: 1-2. De beslissende treffer van Clément Grenier viel diep in blessuretijd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d