Markus en Feillu niet fit voor Giro

18 april 2013 om 14:10 door © 2013 ANP
Markus en Feillu niet fit voor Giro

RIJSWIJK (ANP) - Wielerploeg Vacansoleil-DCM kan voor de Ronde van Italië geen beroep doen op de sprinters Barry Markus en Romain Feillu. De pas 21-jarige Markus, bezig aan een sterk voorjaar, heeft bij een val in de Franse koers Tro Bro Leon een bot in zijn hand gebroken, zo bleek donderdag uit onderzoek in het AMC. Hij moet enkele weken in het gips.

Feillu liep bij een val in de GP Denain een scheur in een bovenbeenspier op en is meerdere weken uitgeschakeld. Beide renners maakten deel uit van de voorselectie voor de Giro die op 4 mei begint. Ploegleider Jean-Paul van Poppel sprak van een tegenvaller: ,,We hadden in de eerste ritten direct voor een daverende verrassing willen zorgen. Die ritten waren Markus op het lijf geschreven.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d