'Lompe actie, terechte strafschop'

24 april 2013 om 23:00 door © 2013 ANP
'Lompe actie, terechte strafschop'

DORTMUND (ANP) - Arbiter Björn Kuipers heeft zijn tweede kraker in de Champions League binnen 2 weken tot een goed einde gebracht. De Nederlandse topscheidsrechter bleef woensdagavond met zijn vijf assistenten fier overeind bij het duel tussen Borussia Dortmund en Real Madrid (4-1). Eerder deze maand kregen Kuipers en zijn arbitrale collega's na het duel tussen Barcelona en Paris Saint-Germain (1-1) al de nodige complimenten.

Ruim 40 minuten was er weinig tot niets aan de hand voor het Nederlandse sextet in het volgepakte Westfalenstadion. Maar vlak voor de rust waren ineens alle ogen op met name scheidsrechter Kuipers gericht.

De sluwe Marco Reus ging op volle snelheid in duel met verdediger Raphael Varane en liet zich vervolgens net binnen het Spaanse 16-metergebied vallen. ,,Strafschop!'', gilde het hele stadion en vele tv-kijkers dachten in eerste instantie waarschijnlijk ook in die richting. Kuipers liet echter doorspelen en in de herhaling bleek de 40-jarige Tukker het gelijk aan zijn zijde te hebben. Reus zocht met zijn schoen zelf contact met de benen van Varane waarna hij gewillig naar de grond ging.

Cruciaal

Het was een cruciale beslissing van Kuipers in meerdere opzichten. Want in de tegenaanval bracht Cristiano Ronaldo de gelijkmaker op zijn naam (1-1).

Na 5 minuten in de tweede helft trok Kuipers weer even alle aandacht. De tweede treffer van Robert Lewandowski leek buitenspel, maar was het niet. Na ruim een uur wekte hij de Spaanse woede door een strafschop toe te kennen voor een duwpartij van Xabi Alonso tegen Reus. ,,Lompe actie, terecht strafschop'', zo liet oud-arbiter Mario van der Ende via Twitter weten.

Kuipers sloot zijn prima optreden af met vier gele kaarten, waarvan drie voor Real Madrid, en een tevreden gevoel. Hij mag nu voorzichtig hopen op een invitatie voor de ultieme wedstrijd, de finale van de Champions League op 25 mei op Wembley in Londen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d