Lof voor optreden Kuipers in Camp Nou

11 april 2013 om 07:50 door © 2013 ANP
Lof voor optreden Kuipers in Camp Nou

BARCELONA (ANP) - Een jaar na zijn vorige, veelbesproken optreden in Camp Nou oogstte scheidsrechter Björn Kuipers woensdagavond louter lof in de Catalaanse voetbaltempel. De 40-jarige arbiter uit Oldenzaal maakte een sterke indruk tijdens de return in de kwartfinale van de Champions League tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain (1-1). Het leverde hem lovende reacties op, onder anderen van KNVB-voorzitter Michael van Praag.

,,Björn Kuipers heeft fantastisch gefloten. Foutloos. En dat gold ook voor zijn assistenten'', zo meldde Van Praag via Twitter. ,,Ik ben vanavond een trotse bondsvoorzitter.'' Spits Klaas-Jan Huntelaar van Oranje, die het duel op tv bekeek, twitterde: ,,geweldige wedstrijd van 'ref' Björn Kuipers''.

Vorig jaar gaf Kuipers twee strafschoppen aan Barcelona in de thuiswedstrijd tegen AC Milan. Vooral die tweede werd fel betwist door de Italianen. De UEFA nam het Kuipers toen vooral kwalijk dat hij na afloop in de pers had gezegd met ,,een goed gevoel'' terug te kijken op zijn optreden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d