Libië mag weer in eigen land spelen voor WK

18 april 2013 om 15:25 door © 2013 ANP
Libië mag weer in eigen land spelen voor WK

TRIPOLI (ANP) - Libië mag weer WK-kwalificatiewedstrijden voetballen in eigen land. De wereldvoetbalbond FIFA maakte donderdag bekend dat het verbod op wedstrijden in het door oorlog geteisterde land is opgeheven. Dat verbod gold sinds de opstand in het Noord-Afrikaanse land in 2011 begon.

,,FIFA heeft besloten om weer WK-kwalificatiewedstrijden in Libië toe te staan. De twee wedstrijden die het land in juni afwerkt tegen de Democratische Republiek Congo en Togo worden gespeeld in Tripoli en Benghazi'', aldus de verklaring van de voetbalbond. De bond volgde daarmee het voorbeeld van de Afrikaanse voetbalbond CAF die het verbod eind maart al ophief.

De drie wedstrijden die Libië tot dusver speelde om zich te kwalificeren voor het WK in 2014 in Brazilië, werden allemaal buitenshuis afgewerkt. Het land pakte daarin 5 punten en staat daarmee tweede in de poule achter Kameroen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d