Katoesja als 23e ploeg in Giro

9 april 2013 om 17:35 door © 2013 ANP
Katoesja als 23e ploeg in Giro

MILAAN (ANP) - Het Russische Team Katoesja heeft startrecht gekregen voor de Ronde van Italië, die op 4 mei in Napels begint en 26 mei eindigt in Brescia. In de Giro 2013 rijden nu 23 wielerploegen. Katoesja behoorde niet tot de 18 ProTeams die de internationale wielerfederatie (UCI) eind vorig jaar bekendmaakte, maar vocht die licentieweigering met succes aan bij het Hof van Arbitrage in Lausanne.

De UCI was daardoor gedwongen ook Katoesja automatisch toe te laten tot de wedstrijden van de World Tour, waaronder de grote rondes. De organisatie van de Giro kreeg vorige week te horen dat het deelnemersveld dit jaar 207 renners mag tellen van 19 ProTeams en vier Continentale Teams en paste de startlijst maandag aan. Daarop staan uiteraard ook de Nederlandse teams Blanco, Argos en Vacansoleil.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d