Judoka Grol verliest EK-finale

27 april 2013 om 17:30 door © 2013 ANP
Judoka Grol verliest EK-finale

BOEDAPEST (ANP) - Judoka Henk Grol heeft zaterdag naast de Europese titel gegrepen. De geboren Groninger, uitkomend in de categorie tot 100 kilogram, verloor in de finale van het toernooi in Boedapest van de Tsjech Lukas Krpalek. Die scoorde in de slotfase van de partij een waza-ari en die bleek beslissend. Grol moet zich daardoor tevreden met zilver.

De Veendammer begon wederom niet fit aan het toernooi. In het verleden stond hij met bijvoorbeeld een gescheurde knieband op de tatami en nu speelde zijn duim hem parten. Dat belette hem niet om zijn eerste drie partijen in Hongarije op ippon te winnen. Grol was achtereenvolgens de Azerbeidzjaan Elchan Mammadov, de Bosniër Amel Mekic en de Let Jevgenijs Borodavko de baas, waarna hij in de halve eindstrijd de Fransman Cyrille Maret met twee yuko's versloeg.

In de finale oogde Grol echter niet fit, maar wel vermoeid. Zodoende blijft de Europese titel in 2008 de grootste zege uit de carrière van Grol, die zowel op de Spelen van 2008 als 2012 brons behaalde en twee keer vice-wereldkampioen was.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d