'In Madrid wacht Dortmund een orkaan'

24 april 2013 om 23:15 door © 2013 ANP
'In Madrid wacht Dortmund een orkaan'

DORTMUND (ANP) - De ster van een gedenkwaardige voetbalavond stelde zich na afloop zeer bescheiden op. ,,We hebben pas de eerste stap gezet richting de finale'', merkte aanvalsleider Robert Lewandowski van Borussia Dortmund nuchter op. De 24-jarige Pool maakte woensdagavond tegen Real Madrid in de eerste wedstrijd van de halve finales van de Champions League alle treffers voor de superieure thuisploeg (4-1).

Ook Mats Hummels, die bij de Spaanse openingstreffer (1-1) zwaar in de fout ging, drukte zich na de indrukwekkende triomf nog voorzichtig uit. ,,We weten wat ons in Madrid te wachten staat. Er zal een orkaan over ons heen komen.''

Hummels toonde de nodige zelfkritiek. ,,Buiten mijzelf heeft de hele ploeg een geweldige prestatie geleverd'', meende de verdediger.

Ploeggenoot Ilkay Gündogan was dezelfde mening toegedaan. ,,Beter dan dit kan het bijna niet meer. Al was het zonder tegendoelpunt pas echt perfect geweest.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d