FC Twente schuift Jansen naar voren

1 april 2013 om 16:02 door © 2013 ANP
FC Twente schuift Jansen naar voren

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Michel Jansen bereid gevonden om de rest van het seizoen naast coach Alfred Schreuder als interim-trainer te fungeren. Dat heeft de club uit Enschede maandag bevestigd op de eigen website. Het hoofd opleidingen van FC Twente beschikt in tegenstelling tot Schreuder wel over de vereiste trainerspapieren.

FC Twente kreeg geen toestemming van de KNVB om het seizoen met de ongediplomeerde Schreuder af te maken. Patrick Kluivert en Cees Lok, allebei eveneens werkzaam in Enschede, hadden al aangegeven dat ze liever niet als stroman wilden fungeren.

De 47-jarige Jansen kijkt uit naar de slotfase van de eredivisie. ,,Door mijn betrokkenheid bij Jong FC Twente en de eerste selectie werk ik al veel samen met Alfred en de andere leden van de technische staf. In deze rol kan ik als trainer nieuwe ervaringen opdoen.''

Schreuder staat achter de keuze voor Jansen: ,,Ik ben verheugd dat Michel is toegevoegd aan de trainersstaf van het eerste elftal. Als geen ander werkt hij vanuit de visie van de club. Afgelopen seizoen was Michel onder andere door zijn rol bij Jong FC Twente reeds nauw betrokken bij de selectie. Hij is een belangrijke schakel binnen de club.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d