Farley weg bij nationale honkbalploeg

12 april 2013 om 19:30 door © 2013 ANP
Farley weg bij nationale honkbalploeg

UTRECHT (ANP) - Honkbalcoach Brian Farley is niet langer meer in dienst van de Nederlandse honkbalbond KNBSB. De ex-bondscoach van het Nederlands team, die de ploeg in 2011 naar de wereldtitel leidde, heeft om persoonlijke redenen zijn functie neergelegd.

Farley was sinds 1997 in dienst van het Nederlands team, waarvoor hij verschillende functies bekleedde. In 2010 werd hij aangesteld als bondscoach, waarna hij een jaar later de eerste en enige wereldtitel met het Nederlands team behaalde. In oktober van vorig jaar werd Hensley Meulens door technisch directeur Robert Eenhoorn aangesteld als coach van de equipe voor de World Baseball Classic. Farley werd als gevolg daarvan 'bench-coach'.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d