Dopingarts Fuentes veroordeeld tot celstraf

30 april 2013 om 14:40 door © 2013 ANP
Dopingarts Fuentes veroordeeld tot celstraf

MADRID (ANP) - De Spaanse arts Eufemiano Fuentes is schuldig bevonden aan het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Rechter Julia Patricia Santamaria legde Fuentes dinsdag in het geruchtmakende proces een gevangenisstraf van 1 jaar op. Ook mag hij 4 jaar zijn beroep niet uitoefenen.

Fuentes geldt als de spil in een vanuit Madrid opererend dopingnetwerk waar tot een politie-inval (Operación Puerto) in 2006 zo'n 200 sporters gebruik van maakten. Alleen van wielrenners kwamen namen naar buiten, onder hen de Duitser Jan Ullrich en de Italiaan Ivan Basso.

De aanklager had 2 jaar gevangenisstraf geëist. Oud-ploegleider Ignacio Labarta (Kelme) kreeg een gevangenisstraf van 4 maanden opgelegd. De voormalig teambazen Manolo Saiz en Vicente Belda en Fuentes' zus Yolanda werden vrijgesproken.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d