Deportivo voorbeeld voor Spaanse clubs

30 april 2013 om 13:40 door © 2013 ANP
Deportivo voorbeeld voor Spaanse clubs

BARCELONA (ANP) - Deportivo La Coruña gaf in 2003-2004 het goede voorbeeld aan Barcelona en Real Madrid hoe een grote achterstand in de Champions League weg te werken. Barça werd vorige week in de halve finale overklast door Bayern München (4-0) en ook Real ging hard onderuit bij Borussia Dortmund (4-1), maar beide ploegen kunnen hoop putten uit de prestatie van Deportivo in 2004.

Destijds verloor de inmiddels afgezakte club uit Spanje de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League in Italië met 4-1 van AC Milan. Het schier onoverbrugbare verschil werd door Deportivo toch ongedaan gemaakt in het eigen Riazor-stadion (4-0), waardoor de ploeg de halve finale bereikt van de prestigieuze clubcompetitie.

Aanvaller Walter Pandiani scoorde in die wedstrijd de vroege openingsgoal voor Deportivo. Hij weet dat een snelle treffer belangrijk zal zijn voor de Spaanse clubs. ,,Vroeg scoren in de wedstrijd is belangrijk voor het vertrouwen van het team. Als het niet lukt snel te scoren, gaat het team te gehaast spelen. Dat snelle doelpunt gaf ons toen de rust om goed te blijven spelen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d