Chelsea naar halve finale FA Cup

1 april 2013 om 15:45 door © 2013 ANP
Chelsea naar halve finale FA Cup

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft maandag als laatste club de halve finale van de FA Cup bereikt. De club uit Londen won voor eigen publiek van Manchester United (1-0), dat niet in de sterkste formatie speelde.

Demba Ba maakte na 49 minuten het enige en bijzonder fraaie doelpunt. Trainer Alex Ferguson liet vervolgens nog Robin van Persie invallen. De topschutter kon zijn ploeg echter niet meer aan een begeerde treffer helpen. Wayne Rooney ontbrak helemaal in de selectie van de aanstaande kampioen van Engeland.

Chelsea ontmoet op zondag 14 april in de halve finale Manchester City. De andere halve eindstrijd gaat een dag eerder tussen Millwall en Wigan Athletic.

Beste formatie

Trainer Ferguson van United liet niet blijken dat hij veel waarde hecht aan de FA Cup. Afgelopen zaterdag tegen Sunderland in de competitie koos hij wel voor zijn beste formatie. Dat terwijl koploper United een voorsprong van maar liefst 15 punten koestert op City.

Chelsea acteerde voor eigen publiek wel met de bekende sterren. De club uit Londen is ook nog in de race om de winst van de Europa League. In de competitie lijkt een plaats bij de bovenste vier het hoogst haalbare. Zo'n klassering volstaat voor een ticket voor de Champions League van volgend seizoen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d