Bryant brengt Lakers dicht bij play-offs

11 april 2013 om 07:30 door © 2013 ANP
Bryant brengt Lakers dicht bij play-offs

PORTLAND (ANP) - Basketballer Kobe Bryant heeft Los Angeles Lakers dicht bij een plek in de play-offs van de NBA gebracht. De 34-jarige superster leidde zijn ploeg woensdagavond (plaatselijke tijd) met liefst 47 punten langs Portland Trail Blazers (113-106). Met nog drie wedstrijden in het reguliere seizoen te gaan, hebben de Lakers nu een kleine voorsprong op Utah Jazz in de strijd om het achtste en laatste ticket voor de play-offs van de Western Conference.

Dallas Mavericks, de NBA-kampioen van 2011, zag de laatste kans op een plek in de knock-outfase vervliegen. Het team van de Duitse vedette Dirk Nowitzki ging voor eigen publiek met 102-91 onderuit tegen Phoenix Suns en kan de Lakers daardoor niet meer achterhalen. Het is voor het eerst sinds 2000 dat de Mavericks ontbreken in de play-offs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d