Brons voor judoka Verkerk op EK

27 april 2013 om 17:02 door © 2013 ANP
Brons voor judoka Verkerk op EK

BOEDAPEST (ANP) - Judoka Marhinde Verkerk heeft zaterdag bij de EK in Boedapest de bronzen medaille veroverd. De Rotterdamse, uitkomende in de klasse tot 78 kilo, won in de strijd om de derde plaats op waza-ari van de regerend wereldkampioene Audrey Tcheuméo.

Die Française, tevens winnares van brons op de Spelen van 2012, was vorig jaar bij de EK in de Russische plaats Tsjeljabinsk in de halve finales nog te sterk voor Verkerk.

De Nederlandse ging zaterdag in haar eerste partij na straffen ten onder tegen de Hongaarse Abigel Joo. Via winst in de herkansingen op de Britse Natalie Powell (ippon) mocht de wereldkampioene van 2009 alsnog om een bronzen plak strijden. In tegenstelling tot vorig jaar was ze nu wel succesvol.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d