Berhane wint bergetappe in Ronde van Turkije

23 april 2013 om 15:55 door © 2013 ANP
Berhane wint bergetappe in Ronde van Turkije

ELMALI (ANP) - Wielrenner Natnael Berhane uit Eritrea heeft dinsdag de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De renner van Europcar was na ruim 153 kilometer de snelste bij de aankomst bergop in Elmali.

Berhane soleerde uiteindelijk naar de zege, toen hij op 200 meter van de finish weg sprintte bij de Belg Kevin Seeldraeyers (Astana) en de Turk Mustafa Sayar (Torku Sekerspor), die respectievelijk tweede en derde werden.

Door de overwinning neemt Berhane ook de leiderspositie in het algemeen klassement over van de Duitser André Greipel. Seeldraeyers en Sayar volgen allebei op 10 seconden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d