Baljakin en Meurs leiden in titelstrijd

12 april 2013 om 17:30 door © 2013 ANP
Baljakin en Meurs leiden in titelstrijd

STEENWIJK (ANP) - Alexander Baljakin en Pim Meurs gaan in het NK dammen nog altijd gelijk op. Beide grootmeesters wonnen in de tiende ronde, brachten hun totaal daarmee op 15 punten en mogen zaterdag uitmaken wie Nederlands kampioen wordt. Auke Scholma heeft ook nog kans.

Baljakin staat er relatief het best voor. Hij kan in tegenstelling tot zijn naaste rivaal bogen op een plusremise en zit in de laatste partij, zij het met zwart, tegenover hekkensluiter Jochem Zweerink. Meurs neemt het met wit op tegen Hein Meijer. Scholma, die 14 punten heeft met een plusremise, sluit af tegen Roel Boomstra, de al onttroonde titelverdediger.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d