Ajax tempert de kampioenssfeer

2 april 2013 om 08:59 door Ruben Eg
Ajax tempert de kampioenssfeer

“Malki, Malki, we worden kampioen!”, klonk het op Eerste Paasdag na een half uur spelen in de Amsterdam Arena. Heel Ajax had met zichtbaar veel genoegen gevolgd hoe concurrent PSV eerder op de middag tegen Roda JC punten morste, nadat Feyenoord eerder al tegen sc Heerenveen onderuit ging. Door een relatief eenvoudige 4-1 zege in eigen huis op NEC, moet de derde titel op rij de Amsterdammers niet meer kunnen ontgaan. In de race om de titel wordt het uitduel over twee weken met PSV voor het team van trainer Frank de Boer een heuse ‘zespuntenwedstrijd’.

Ondanks de blije gezichten, deden de spelers van Ajax zondag echter niet mee aan de jubelstemming. Alleen Derk Boerrigter viel in de catacomben uit zijn rol. “We zijn helemaal gericht op PSV, maar Heracles vreten we ook op”, reageerde hij nadat bleek dat hij per ongeluk de uitwedstrijd tegen PSV al voor komend weekend in zijn agenda had genoteerd. Zijn collega’s waren aanzienlijk voorzichtiger. “Heracles moeten we niet onderschatten”, vond Toby Alderweireld. “PSV is het belangrijkst, maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd.”

Ook Lasse Schöne poogde de voortijdige kampioensstemming te temperen: “Je moet niet vooruitlopen op wedstrijden. We beseffen dat het kampioenschap dichterbij komt, maar je moet blijven winnen en blijven presteren. Je wordt niet beter als je aan PSV over een paar weken denkt. Of de concurrentie nu wint over verliest, wij moeten elke week willen winnen. Alleen dan staan we aan het einde bovenaan.”

Of Ajax zondag nu als een kampioen speelde tegen NEC, is lastig te zeggen. In de eerste helft werden de bezoekers in slechts een paar minuten op een 2-0 achterstand gezet, door een goal van Viktor Fischer en een hakje van Kolbein Sigthórsson, dat door verdediger Rens van Eijden in eigen doel werd gewerkt. Na rust oogde Ajax minder geconcentreerd, tot Fischer een kwartier voor tijd met een fraaie boogbal van buiten het strafschopgebied keeper Gábor Babos het nakijken gaf.

NEC had echter na rust enkele kansen gekregen om tegen te scoren en de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Nick van der Velden deed dit pas een minuut na de 3-0 van Fischer. Tien minuten voor tijd tikte invaller Ryan Babel attent een afgeslagen inzet van Danny Hoesen binnen.
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d