24 Nederlanders van start in Amstel Gold Race

12 april 2013 om 17:30 door © 2013 ANP
24 Nederlanders van start in Amstel Gold Race

MAASTRICHT (ANP) - Tijdens de 48e editie van de Amstel Gold Race zullen zondag 24 Nederlanders aan de start staan, verdeeld over tien ploegen. De organisatie van de Limburgse wielerklassieker maakte vrijdag de voorlopige deelnemerslijst bekend. Team Blanco is wat Nederlanders betreft met zes renners de hofleverancier voor de race.

Voor de voormalige Raboploeg stappen Lars Boom, Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Bram Tankink, Laurens ten Dam en Moreno Hofland op de fiets. De andere twee Nederlandse ProTourploegen vaardigen ieder vier renners af. Voor Argos-Shimano komen Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort en Albert Timmer in actie. Vacansoleil-DCM heeft Maurits Lammertink, Pim Ligthart, Bert-Jan Lindeman en Rob Ruijgh in de gelederen.

De Belgische formatie Lotto-Belisol komt met Dirk Bellemakers, Brian Bulgac en Joost van Leijen naar Maastricht. Garmin brengt Thomas Dekker en Michel Kreder aan de start. Niki Terpstra is de enige Nederlander namens Omega Pharma-QuickStep.

Daarnaast doen ook Pieter Weening (Orica-GreenEdge), Karsten Kroon (Team Saxo-Tinkoff), Stefan van Dijk (Accent Jobs-Wanty) en Reinier Honig (Crelan-Euphony) mee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d