Voetbalclub SC Veendam is failliet

25 maart 2013 om 14:05 door D. van Aken
Voetbalclub SC Veendam is failliet

Het doek is gevallen voor voor voetbalclub SC Veendam. De club uit de Eerste Divisie heeft maandag het faillissement aangevraagd, dat liet de club op een persconferentie weten. Zondagavond kwam al naar buiten dat een reddingsplan van een groep investeerders om het noodlot af te wenden was mislukt.

Veendam had 700.000 euro nodig om het huidige seizoen af te maken en kwam bovendien al zo'n 400.000 euro tekort op de begroting voor het komende voetbaljaar. "Al met al was dit voor hoofdsponsor Koos Gjaltema en zijn mede-sponsoren te veel om nog meer te investeren'', zei Breuker. "De afgelopen 2 weken is gebleken dat er ook geen financier te vinden is die dit bedrag kan of wil financieren. Welbeschouwd is dat ook niet zo verbazingwekkend, omdat we er daarmee nog niet zijn.'' Veendam heeft nog diverse schulden open staan.

De ploeg van trainer Gert Heerkes staat op de tiende plaats van de Jupiler League met 35 punten uit 25 duels. De KNVB zal op korte termijn de licentie van Veendam intrekken. De Jupiler League telt dan nog 16 clubs, aangezien AGOVV eerder dit seizoen ook al uit de competitie verdween.

Veendam is negende club die failliet gaat

Veendam is de negende club sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954 die failliet gaat. In 1968 was Xerxes/DHC het eerste slachtoffer. FC Vlaardingen volgde in 1981, een jaar later moest Amersfoort afscheid nemen. FC Wageningen en VC Vlissingen verdwenen in 1992 uit het betaalde voetbal.

HFC Haarlem moest in 2010 opgeven. RBC uit Roosendaal was in 2011 aan de beurt en eerder dit seizoen verdween AGOVV uit Apeldoorn uit het betaald voetbal.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d