Vettel wil poleposition benutten in Maleisië

23 maart 2013 om 23:25 door © 2013 ANP
Vettel wil poleposition benutten in Maleisië

SEPANG (ANP) - De Duitser Sebastian Vettel wil zondag bij de Grand Prix van Maleisië voor formule 1-wagens zijn eerste seizoenszege behalen. De titelverdediger van Red Bull vertrekt op het circuit van Sepang opnieuw van poleposition. Vorig week had hij in Melbourne ook de beste startpositie bemachtigd. Vettel moest zich echter bij de Grand Prix van Australië tevreden stellen met de derde plaats.

De wereldkampioen was zaterdag bijna een seconde sneller dan de concurrentie. De Braziliaan Felipe Massa staat in zijn Ferrari naast Vettel op de eerste startrij. Diens teamgenoot Fernando Alonso uit Spanje vertrekt vanaf de derde positie, met de Brit Lewis Hamilton in zijn Mercedes op de vierde plek.

De winnaar van vorige week, Kimi Räikkönen, moet zondag van de tiende startplaats vertrekken. De baancommissarissen zetten de Finse coureur na de kwalificatie drie plaatsen terug op de startlijst wegens het hinderen van Nico Rosberg van Mercedes.

De Nederlander Giedo van der Garde, 18e bij zijn debuut in Melbourne, vertrekt namens zijn renstal Caterham vanaf de 22e en laatste positie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d